Με το όνομα «αγουρέλαιο» ονομάζουμε το φυσικό λάδι που προέρχεται από τη σύνθλιψη από ελιές που δεν έχουν ακόμη ρυτιδωθεί και διατηρούν το πράσινο χρώμα τους. Το ονόμαζαν οι αρχαίοι Έλληνες ωμοτριβές ή ομφάκιο. Για την αρχαία θεραπευτική το εκλεκτότερο εξ όλων των ελαιόλαδων ήταν αυτό που έδινε η αγριελιά, το ελαιόλαδο της πρώτης συμπίεσης (ομφάκινον), γνωστό στις μέρες μας […]
Στις μέρες μας η σύγχρονη Ιατρική συστήνει την ευρεία χρήση του ελαιόλαδου στη διατροφή, χάρη στα πολύτιμα συστατικά του που παρέχουν υγεία, ευεξία και μακροβιότητα. Μέσα από διάφορες επιστημονικές μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι το ελαιόλαδο αποτελεί πολύτιμο συστατικό και ισχυρότατο όπλο έναντι χρόνιων νοσημάτων. Η κατανάλωση ελαιολάδου συμβάλει γενικότερα στη διατήρηση της υγείας του οργανισμού […]
Ελαιόλαδο είναι το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς (Olea europea). Αποτελεί βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητας του σε βιταμίνη Ε, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες του ελαιολάδου). Όλες οι παραπάνω ουσίες δρουν ευεργετικά και θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Από την αρχαιότητα οι έλληνες γνωρίζανε τις […]